Promovisanje prisustva kućnih ljubimaca na radnom mestu

Naši ciljevi

Do 2020. godine

Širom Evrope ćemo napraviti 200 saveza za podršku inicijativama za prisustvo kućnih ljubimaca na radnom mestu.

Naše gledište

Kao vodeća kompanija u proizvodnji hrane i proizvoda za negu kućnih ljubimaca, mi želimo da podržimo ljude da uživaju benefite koje pružaju kućni ljubimci u svetu u kome živimo i koji se stalno menja. Prisustvo kućnih ljubimaca na poslu jeste jedan od načina na koji možemo uživati u društvu naših kućnih ljubimaca tokom celog dana.

Mi znamo da kućni ljubimci imaju ogroman pozitivan uticaj na naše mentalno i fizičko zdravlje i dobrobit, ali prekovremeni rad, sve veći pritisci potrošačkog sistema i sve veći prelazak stanovništva sa ruralnog na urbaniji način života, mogu otežati držanje kućnih ljubimaca u 21. veku.

Pomoću sopstvenog iskustva pri otvaranju vrata kućnim ljubimcima širom sveta, mi radimo sa našim partnerima na promovisanju zdravstvenih benefita posedovanja kućnih ljubimaca, kao i na tome da učinimo posedovanje kućnih ljubimaca lakšim i dostupnijim, uključujući podržavanje kompanija da otvore svoja vrata kućnim ljubimcima.

Kućni ljubimci u kancelarijama Purine

Duboko smo ubeđeni da je ljudima i kućnim ljubimcima bolje kada su zajedno, a dovođenje kućnih ljubimaca na posao jasno pokazuje našu ljubav prema kućnim ljubimcima i Purina vrednostima koje svi mi delimo. Mnogo smo radili na tome da poslovne prostorije u Nestlé Purina širom Evrope učinimo što je moguće više pet-friendly. Na mnogim našim lokacijama naši četvoronožni prijatelji su redovna pojava u kancelarijama. To se kreće od toga da se u nekim kancelarijama dopušta dovođenje pasa jedan dan, nedelju dana i godinu dana, do sve češće opšte prakse da se psi stalno viđaju u svim Nestlé kancelarijama.

Građenje na Nestlé CSV (Nagrada za kreiranje zajedničke vrednosti)

Tamo gde je to primereno, Nestlé će se na svojim tržištima pridružiti – i već se pridružio - ovoj aktivnosti, rame uz rame sa Purinom

Pročitajte više o Nestlé CSV

Promote pets in the workplace

Stvarno je šaponalno (čitaj fenomenalno) dovoditi kućne ljubimce na posao…

Da li ste znali, da po studijama, zaposleni koji dovode kućne ljubimce na posao pokazuju manje znakova stresa? Ili da dovođenje kućnih ljubimaca na posao podstiče zdravu mešavinu posla i privatnog života?

Postoji dosta dokazanih benefita i za pse - oni se druže sa novim ljudima i igraju sa drugim psima a pri tome uživaju u više svakodnevnih aktivnosti u društvu sa svojim vlasnikom. U UK, praksa dovođenja kućnih ljubimaca na posao ustanovljena je još 2003. godine a naše sedište u UK je postalo prvo u potpunosti dog-friendly okruženje u Kompaniji Nestlé na svetu 2015. godine.

Program "Naši kućni ljubimci na poslu" pruža šansu zaposlenima da dovedu svoje četvoronožne prijatelje na posao i sada imamo preko 50 psećih kolega u našem programu u UK. Nadamo se da će naše iskustvo inspirisati i druge kompanije da otvore svoja vrata za pse! Da biste saznali više o našem putovanju sa psima na poslu, kliknite ovde.


Stvari na koje smo se obavezali

Uklanjanje veštačkih boja iz naših proizvoda

Mnogi naši proizvodi već nemaju veštačke boje. Do 2023. godine više ih neće imati nijedan proizvod.

VIŠE O TOME

Obezbeđivanje dostupnih informacija o proizvodima i saveta za negu kućnih ljubimaca

Mi verujemo u osnaživanje potrošača da će učiniti informisane izbore.

VIŠE O TOME

Stvaranje radnih mesta u Purini za mlade ljude širom Evrope

Priznajemo da je privlačenje i zadržavanje dobrih radnika od suštinske važnost za budućnost našeg poslovanja.

VIŠE O TOME

Promovisanje odgovornog programa za vlasnike kućnih ljubimaca za decu

Mi želimo da pomognemo u edukaciji više dece širom Evrope da nauče kako da postanu odgovorni vlasnici kućnih ljubimaca

VIŠE O TOME

Odgovoran izbor izvora sastojaka

Posvećeni smo tome da obezbedimo da mi i naši dobavljači postupamo na odgovoran i održiv način.

VIŠE O TOME

Lider u industriji kada su u pitanju istraživanja u oblasti ishrane i zdravlja kućnih ljubimaca

Kao kompanija ljubitelja kućnih ljubimaca, posvećeni smo sreći kućnih ljubimaca tako što smo lideri u industriji hrane za kućne ljubimce i razumevanju kućnih ljubimaca.

VIŠE O TOME

Pomoć u smanjivanju rizika gojaznosti kod kućnih ljubimaca preko programa saradnje u prevenciji

Mi u Purini želimo da podignemo veću svest po pitanju gojaznosti kućnih ljubimaca i zajedno sa partnerima radimo na izradi holističkih programa prevencije.

VIŠE O TOME

Unapređenje ekoloških performansi Purina ambalaže

Naša je obaveza da smanjimo uticaj na životnu sredinu i podstičemo reciklažu.

VIŠE O TOME

Promovisanje usvajanja kućnih ljubimaca preko saradnje i partnerstava

Mi želimo da što više kućnih ljubimaca pronađe dom u kome će biti voljeni.

VIŠE O TOME