Vaš ljubimac, naša strast.
Friskies cat food
Friskies
100% complete and balanced tasty cat food for everyday with quality nutrition for your cats’ health and happiness.

Šta su Friskies® 5 obećanja?

Tog dana kada ste svoju mačku doveli kući, dali ste obećanje – obećali ste da ćete im omogućiti da budu srećni i zdravi do kraja života. Zato smo i mi dali svojih 5 obećanja – Friskies® 5 obećanja. Koristimo decenije znanja i stručnosti da bismo mogli da od prvog dana i uvek vašem ljubimcu pružimo hranu za mačke koja je istovremeno ukusna i 100% kompletna i uravnotežena.

1. ISHRANA

100% kompletna i uravnotežena ishrana za srećan i zdrav život od prvog dana i uvek, uz fantastičan ukus. Svi Friskies® recepti za hranu za mačke su napravljeni od mešavine proteina životinjskog i biljnog porekla. Proteine čine aminokiseline koje mogu biti i biljnog i životinjskog porekla. Većina proteinskih sastojaka nema sve aminokiseline u odgovarajućem odnosu i zato su neefikasni kao jedini izvor proteina. Pažljivo kombinovanje različitih izvora proteina može dovesti do odgovarajuće ravnoteže aminokiselina. Mačkama su posebno potrebne određene aminokiseline koje se nalaze samo u proteinima životinjskog porekla, tako da vašim prijateljima mesožderima mešavina proteina životinjskog i biljnog porekla daje najbolje od oba sveta.

2. KVALITET

Naši stručnjaci sprovode stotine dnevnih provera kvaliteta u svakoj fazi proizvodnje za sve naše recepte za hranu za mačke. Provere gotovog proizvoda čine samo deo od više od 1400 kontrola koje se svakodnevno vrše tokom celog procesa. Obavljamo više od 300 testova svakog dana na svim sirovinama i materijalima za ambalažu koji stižu u naše proizvodne pogone. Takođe obavljamo još 1100 provera tokom proizvodnog procesa i na gotovim proizvodima. Možete biti bezbrižni zato što uvek dobijate istu hranu visokog kvaliteta za svoju mačku.

3. SLEDLJIVOST

Vredno radimo kako bismo osigurali da svi naši recepti hrane za mačke budu napravljeni od visokokvalitetnih sastojaka koji su pažljivo izabrani od poznatih i pouzdanih dobavljača. Naši dobavljači se redovno biraju i obavljaju se revizije kako bismo bili sigurni da se pridržavaju naših propisa za bezbednost hrane i ambalaže, kao i za odgovorno nabavljanje sirovina i kvalitet. Da bismo osigurali ispunjavanje ovih kriterijuma, redovno proveravamo svoje dobavljače i zahtevamo neke sertifikate kao što su:
HACCP sertifikat (Analiza rizika i kritične kontrolne tačke, engl. Hazard Analysis Critical Control Point) kako bismo osigurali da svi bezbednosni rizici do kojih može doći u procesu budu identifikovani i pod kontrolom;
GFSI sertifikat (Globalna inicijativa za bezbednost hrane, engl. Global Food Safety Initiative) kako bismo osigurali da se u objektima obrađuje bezbedna hrana (ovaj sertifikat se koristi i za obradu hrane za ljude);
SMETA revizija (Revizija etičke trgovine članica organizacije Sedex, engl. Sedex Members Ethical Trade Audit) procenjuje etičko ponašanje koje obuhvata rad, zdravlje, bezbednost, ekološku i poslovnu etiku i buduće inicijative dobavljača.

4. STRUČNOST

Naša stručnost u području hrane za ljubimce je dobro poznata i sve naše recepte hrane za mačke razvija naš tim visokokvalifikovanih Purina nutricionista. Kompanija Ralston-Purina® je otvorila svoj objekat za nutricionistička istraživanja u Grej Samitu, Misuri, 1926. godine. Naša kompanija ima više od 90 godina iskustva i sve naše recepte razvijaju specijalisti za proizvode u saradnji s različitim stručnjacima za ishranu i sastojke. Ali, to nije sve. Imamo i stručnjake za ambalažu, regulatorna pitanja i procese kako bismo osigurali da vašem ljubimcu pružate samo najbolje. Ono što je najvažnije, naši nutricionisti su stručnjaci u svom polju i osiguravaju da vaši ljubimci dobijaju hranu koja im je potrebna. Kada formulišemo svoju hranu za mačke, u razvoj svakog novog recepta su uključeni veterinari i tako osiguravamo da zdravlje vaše mačke bude naš glavni prioritet.

5. OBAVEZA ZA 2025. GODINU

Puno radimo na nezi svojih ljubimaca, ali imamo i obavezu da brinemo o svojoj planeti. 2018. godine kompanija Nestlé je objavila svoju ambiciju da 100% ambalaže koju koristi bude reciklabilno ili pogodno za ponovnu upotrebu do 2025. godine. Međutim, bez reciklabilnih rešenja i tokova izgrađenih po meri, potrebno nam je vreme da radimo na ovom pitanju zato što se naši proizvodi prodaju širom Evrope i sveta. Već smo pokrenuli izvesne napore i neke od naših ambalaža su reciklabilne, ali znamo da i dalje puno toga moramo da uradimo. Trenutno radimo na više alternativa i zato potražite više informacija o tome kako da na najbolji način odložite u otpad našu ambalažu u svojoj zemlji na ambalaži Friskies® hrane za mačke i ostanite uz nas dok radimo na tome da naš brend učinimo još održivijim.