Vaš ljubimac, naša strast.
Žena razgovara sa buldogom

Naša filozofija ishrane

Svaki ljubimac zaslužuje odličnu ishranu.

Počinjemo tako što zamišljamo svet u kojem kućni ljubimci žive duže, a čak i najizazovniji zdravstveni problemi mogu se efikasno rešiti kroz ishranu.

Vođeni ovom vizijom i nepokolebljivom strašću prema kućnim ljubimcima, više od 90 godina primenjujemo svoje naučne ekspertize u ishrani kućnih ljubimaca, fiziologiji i ponašanju da bismo došli do novih otkrića i pomerali granice, stvarajući rešenja za ishranu koja čine veliku razliku. Naš posao je da zamislimo nemoguće i oslobodimo moć ishrane kako bismo pomogli svim kućnim ljubimcima da žive bolje, duže.

Ova filozofija utiče na odluke koje donosimo i na uverenja koja nas vode svaki dan.

Ta uverenja su:

1. Odlična ishrana treba da bude dostupna svim psima i mačkama

Verujemo da odlična ishrana treba da bude dostupna svim psima i mačkama svuda. Zbog toga nudimo širok spektar proizvoda koji omogućavaju vlasnicima kućnih ljubimaca da izaberu hranu koja odgovara njihovom ljubimcu. Želimo da svaki vlasnik kućnog ljubimca bude siguran da njegova hrana za kućne ljubimce ispunjava ili prevazilazi regulatorne i industrijske standarde – ali takođe želimo da svaki vlasnik kućnog ljubimca bude siguran da je napravio pravi izbor.

2. Ishrana počinje upoznavanjem hranljivih materija, a ne samo sastojaka

Verujemo da ishrana počinje upoznavanjem hranljivih materija, a ne samo sastojaka. Najbolji sastojci su oni koji deluju sa drugima kako bi poboljšali međusobne performanse. Pametnija mešavina hranljivih sastojaka biće svarljivija i efikasnija za kućnog ljubimca od jednog sastojka. Zbog toga ne formulišemo hranu za kućne ljubimce na osnovu pojedinačnih sastojaka, već umesto toga merimo kako različite formulacije utiču na opšte zdravlje kućnog ljubimca.

3. Treba težiti inovacijama, uvek se fokusirajući na potrebe za ishranom, bezbednost i dobrobit kućnog ljubimca

Verujemo da treba težiti inovacijama, uvek se fokusirajući na potrebe za ishranom, bezbednost i dobrobit kućnog ljubimca. Zbog toga imamo svoj Centar za negu kućnih ljubimaca, gde nam naše studije o ishrani pomažu da bolje razumemo prirodne preferencije, potrebe u ishrani i ponašanja pasa i mačaka. Naše obučeno i brižno osoblje tretira naše pse i mačke s poštovanjem i ljubavlju jer smo i mi vlasnici kućnih ljubimaca.

4. Iskustvo hranjenja treba da bude prijatno, a da pri tom pruža optimalnu ishranu

Verujemo da iskustvo hranjenja treba da bude prijatno, a da pri tom pruža optimalnu ishranu. Zato svaka hrana za kućne ljubimce koju pravimo ispunjava evropske i nacionalne regulatorne standarde (tržišta van EU: prilagodite tekst u skladu sa tim) pre nego što se približi posudi vašeg ljubimca. U Purini, industrijske standarde vidimo samo kao polaznu osnovu. Ne samo da svi naši proizvodi ispunjavaju ove standarde, već ih mnogi prevazilaze, dobrovoljno prateći smernice Evropske federacije industrije hrane za kućne ljubimce (FEDIAF), koje podstiču kompanije za hranu za kućne ljubimce da prave proizvode koji su bezbedni za kućne ljubimce. Sve ovo radimo da bismo obezbedili optimalnu ishranu za kućne ljubimce.

5. Potrebe kućnih ljubimaca u ishrani su jedinstvene

Verujemo da su potrebe kućnih ljubimaca u ishrani jedinstvene. Zbog toga smo postali globalni lider u ishrani kućnih ljubimaca. Ne želimo da pratimo industriju, želimo da je poguramo napred, pa tako, na primer, proučavamo šta gojaznost kućnih ljubimaca pokreće, kao i efekte trendova i otkrića u ishrani ljudi. Posao koji radimo je deo naše misije da obogatimo živote kućnih ljubimaca i da im omogućimo dug i zdrav život.

CES team

Obratite nam se

Tu smo da odgovorimo na sva vaša pitanja o kućnim ljubimcima – velika ili mala, zaista ozbiljna ili pomalo glupa. Stupite u kontakt sa nama direktno u bilo koje vreme i na bilo koji način. Naše linije su otvorene od 9 do 17 časova, od ponedeljka do petka.