Vaš ljubimac, naša strast.
Naše prethodne obaveze za Purina u društvu

Naše prvobitne obaveze Purina u društvu

Prvi put smo lansirali svojih 10 obaveza Purina u društvu 2016. godine i od tada radimo na postizanju svojih ciljeva. Ovde možete pronaći više o našim dostignućima i najnovijem statusu.

Naš učinak

Pogledajte naših prvobitnih 10 obaveza Purina u društvu i vidite šta smo ostvarili u odnosu na postavljene ciljeve.

Infografika mačka i pas sa posudom
Kućni ljubimci
Naš cilj:
Od 2021. do 2022. lansiraćemo 10 novih proizvoda usmerenih na poboljšanje zdravlja i dobrobiti kućnih ljubimaca.

Naše dostignuće: Ostvarili smo cilj, lansirajući 12 novih proizvoda uključujući Purina® PRO PLAN® Veterinarian diets Cardiocare za pse, koja pomaže u održavanju funkcije srca.
Transparentnost infografskih sastojaka
Kućni ljubimci
Naš cilj:
Da potrošačima pružimo lako dostupne, tačne i transparentne informacije o našim proizvodima iz asortimana hrane za kućne ljubimce.

Naše dostignuće: Ovaj cilj je ostvaren 2020. godine. Detalje o tome kako smo to postigli možete pronaći u izveštaju Purina u društvu.
Infografske činije za hranu
Kućni ljubimci
Naš cilj:
Do 2020. godine u potpunosti ćemo ukloniti veštačke boje iz svojih obroka. Do 2023. potpuno ćemo ukloniti veštačke boje iz grickalica.

Naše dostignuće: Svoj cilj smo postigli 3 godine pre vremena: sve veštačke boje su uklonjene iz naših obroka i grickalica 2020. Saznajte više u našem izveštaju Purina u društvu.
Infografika pas sa vagama
Kućni ljubimci
Naš cilj:
Do 2023. godine, naših 10 najboljih tržišta širom Evrope podržaće partnerstva i programe za prevenciju kako bi se smanjio rizik od gojaznosti kućnih ljubimaca.

Trenutni status: Nastavljamo saradnju sa veterinarima i naučnicima o ponašanju da bismo identifikovali osnovne uzroke gojaznosti kućnih ljubimaca i otkrili nove načine podrške vlasnicima u rešavanju ovog problema. Više o našim inicijativama možete pročitati u našem izveštaju Purina u društvu.
Infografika ruka sa srcem
Zajednice
Naš cilj:
Do 2023. naših 10 najboljih tržišta širom Evrope podržavaće programe usvajanja i organizacije za pružanje pomoći u poboljšanju stope usvajanja kućnih ljubimaca.

Naše dostignuće: Ukupno je 28 zemalja uspostavilo partnerstvo za usvajanje kućnih ljubimaca sa oko 50 različitih organizacija. Nastavićemo da podržavamo programe usvajanja kao deo naših novih 6 obaveza u Purini.
Infografika pas i kuća
Zajednice
Naš cilj:
Do 2020. širom Evrope stvorićemo 200 saveza za podršku inicijativama za kućne ljubimce na poslu.

Naše dostignuće: U 2020. godini smo ostvarili svoj cilj uspostavivši svoj program Kućni ljubimci na poslu u 209 eksternih kompanija koje dele uverenje da smo bolji sa kućnim ljubimcima! Više o tome možete pročitati u našem Izveštaju Purina u društvu za 2020.
Infografika devojka sa mačkom
Zajednice
Naš cilj:
Do 2023. 2 miliona dece će učestvovati u našim programima odgovornog vlasništva nad kućnim ljubimcima.

Naše dostignuće: Do danas je više od 2 miliona dece učestvovalo u našim programima odgovornog vlasništva nad kućnim ljubimcima. Promovisaćemo programe odgovornog vlasništva nad kućnim ljubimcima za decu i odrasle kao deo naših novih 6 obaveza u Purini.
Infografski posao za ljude širom Evrope
Zajednice
Naš cilj:
Do 2016. godine, posvećeni smo stvaranju 1500 prilika za zapošljavanje i stažiranje za mlade mlađe od 30 godina u kompaniji Nestlé Purina u Evropi.

Naše dostignuće: Ponosni smo što smo postigli svoj cilj 2016. godine i zaposlili 2429 mladih ljudi od 2014–2016. Više o ovoj prvobitnoj obavezi možete pročitati u nastavku.
Infografsko pakovanje
Životna sredina
Naš cilj:
Do 2025. godine, 100% naše ambalaže će moći ponovo da se koristi ili reciklira.

Naše dostignuće: Godine 2020. koristili smo ambalažu koja se može reciklirati u 78% slučajeva. Nastavićemo da stremimo budućnosti bez otpada kao deo naših novih 6 obaveza u Purini.
Odgovorni izvor infografike
Životna sredina
Naš cilj:
Do 2022. godine, 100% sastojaka morskih plodova biće nabavljano iz odgovornih izvora.

Naše dostignuće: Godine 2021, 86% naših sastojaka morskih plodova nabavljano je iz odgovornih izvora. Nastavljamo da radimo na tome kao deo naše posvećenosti inovacijama u ishrani kućnih ljubimaca i nabavci sastojaka kroz regenerativne prakse.
Izveštaj Purina u društvu 2020.
Za više detalja o našim dostignućima povezanim sa ovim obavezama, pogledajte naš Izveštaj Purina u društvu za 2020.
Naših 6 novih Purina obaveza
Naših 6 novih obaveza u Purini
Vratite se na početnu stranicu Naše obaveze u Purini da biste otkrili naše nove obaveze.
CES team

Obratite nam se

Tu smo da odgovorimo na sva vaša pitanja o kućnim ljubimcima – velika ili mala, zaista ozbiljna ili pomalo glupa. Stupite u kontakt sa nama direktno u bilo koje vreme i na bilo koji način. Naše linije su otvorene od 9 do 17 časova, od ponedeljka do petka.