Održavanje zdrave kože šteneta

Održavanje zdrave kože šteneta

Održavanje zdrave kože šteneta

Održavanje zdrave kože šteneta

Održavanje zdrave kože šteneta

Održavanje zdrave kože šteneta
July 31, 2018

Održavanje zdrave kože šteneta

Suva koža može biti izuzetno nelagodan problem za štene. Čim koža počne da se suši, počeće i da svrbi. Mlado štene neće moći da odoli ovom svrabu i češaće se ceo dan i celu noć. Ožiljci ovog svraba mogu biti vrlo štetni. Češanje dovodi do pucanja kože i krvarenja, što može dovesti do još ozbiljnijih problema s kožom.

Dobra vest je da možete preduzeti nekoliko koraka kako biste smanjili rizik od suve kože i održali dlaku svog šteneta u najboljem redu.

Održavanje zdrave kože šteneta

Četkanje


Četkanje dlake jedan je od najboljih načina sprečavanja suve kože kod štenaca. Svakim četkanjem dlake skidaju se suve ćelije kože koje se nalaze na površini. Ove ljuskice kože mogu izazvati iritaciju ako se nagomilaju i ta iritacija će na kraju naterati Vaše štene da se češka.

Četkanjem takođe pomažete podsticanje stvaranja uljnih žlezda na koži šteneta. Te žlezde su važan deo održavanja kože i dlake psa u najboljem redu. Četkanjem šteneta već od malih nogu, ono će se naviknuti na ideju o negovanju pa će mu to postati zabavna celoživotna navika.

Maslinovo ulje


Maslinovo ulje prepuno je dobrih masnih kiselina koje će pomoći negovanju kože Vašeg psa. Masne kiseline poput omega-3 ključne su za razvoj kože i dlake Vašeg šteneta. S dodavanjem samo nekoliko kapi u dnevnu hranu ili kupovinom hrane koja sadrži maslinovo ulje možemo učiniti stvarnu razliku, pogotovo ako već pati od suve kože.
Održavanje zdrave kože šteneta

Šampon za štence


Šampon za štence može podržati krzno Vašeg šteneta dok se razvija u odraslog psa. Većina šampona sadrži niz različitih ulja i sastojaka za poboljšanje elastičnosti kože Vašeg psa. Ovi posebni sastojci takođe pomažu u obnavljanju i nezi svake kože koja je možda postala pomalo suva.

Prilikom šamponiranja Vašeg šteneta obavezno koristite šampon za pse, a ne ljudski. Ljudski šamponi nisu osmišljeni za ljubimce te bi mogli učiniti više štete nego koristi. Pitajte svog veterinara da Vam preporuči najbolji šampon s obzirom na rasu i veličinu Vašeg psa.

Hidratacija


Održavanje dovoljnog nivoa hidratacije Vašeg psa važno je iz više razloga. Jedan od tih razloga je što bi se kod dehidriranog šteneta mogli razviti kožni problemi. Problemi s kožom poput gubitka elastičnosti i nabora znak su dehidracije. Primetite li ove simptome, pobrinite se da Vaš pas uvek ima pristup svežoj čistoj vodi. Ako se Vaše štene i dalje opire pijenju vode, odvedite ga kod veterinara, jer iza toga može stajati ozbiljniji problem.

Odabir prave hrane

Vrsta hrane kojom hranite štene može uticati na zdravlje njegove dlake i kože. Ako tražite kompletnu pseću hranu za koju je klinički dokazano da podržava zdravu kožu, razmislite o PURINA® PRO PLAN® za štence s formulom OPTIDERMA® za osetljivu kožu. Ova ishrana posebno je stvorena da pomogne štencima s kožnim problemima.

Svaki obrok pomaže smanjenju moguće nelagode na koži povezane s osetljivošću na hranu zahvaljujući odabranom izvoru proteina (više od 90% dolazi iz lososa) i uključujući hranjive sastojke usmerene ka koži poput cinka, esencijalnih masnih kiselina i vitamina A, E i B.

Više o toj ishrani možete saznati ovde.

PODELI SA LJUDIMA KOJE POZNAJEŠ

ShareEmailtwitterFB