PURINA® History

History
   

Mi verujemo da kada su ljudi i kućni ljubimci zajedno, život postaje bogatiji. To je osećaj koji je prisutan u svim našim biznisima kroz vreme i zaista oživeo kroz brend Purina koji je Villiam H. Danfort kreirao 1904. Ovo verovanje je sada postavljeno u srcu svega što radimo i proizvode koje proizvodimo širom sveta.

PURINA® kakvu danas znamo u Evropi sastoji se od tri osnovna Pet biznisa: Purina®, Spillers i Friskies. Svaki od njih ima svoje bogato nasleđe, i odigrao je ključnu ulogu u uspostavljanju Purine kao globalnog lidera u ishrani kućnih ljubimaca. Želite da saznate više? Koristite kartice niže kako bi otkrili jedinstvenu istoriju svakog brenda.

1829

Joel Spiller postavlja posao kao ključni faktor i Dealer u Bridgevater, Somerset.

1840s

Joel Spiller postavlja posao kao Corn faktor i Dealer u Bridgevater, Somerset.

1856

Spiller and Co se pozicionira na drugom tržištu - pekara u Kardifu. Prvi keksovi za pse su ubrzo proizvedeni ovde.

1887

Spiller i Co postaje javno preduzeće.

1890

Spiller i Co se spajaju sa Bristol-zasnovanom od strane Villiam Baker-a i sinova i postaje Spillers i BAKERS®

1894

Uz George Robinson i Villiam Andrevs, Villiam H. Danforth osniva Robinson-Danforth Commission kompaniju. Zajedno su postavili osnovu posla prerađivačke hrane za domaće životinje, menjajući ime u Ralston PURINA®.

1907

Spillers i BAKERS ® Ograničili su lansiranje SHAPES-a - jarko obojeni keks za pse. 100 godina kasnije, SHAPES je još uvek dostupan u prodavnicama!

1914

Prvi svetski rat je proglašen 28. jula. Do tog vremena, Spillers proizvodi 18 različitih vrstia keksa za pse u fabrikama u Kardifu, Bristolu, Londonu, Nevcastle i Birkenhead.

1920-te

Prvi svetski istraživački centar za pseću ishranu otvoren je u Sijetlu, SAD, od strane Carnation korporacije - kompanije koja stoji iza Friskies-a.

1923

PURINA uspostavlja prvi Pet centar za ishranu i negu na PURINI ® farmama, blizu Grai Summit, Missouri. Ovde, su PURINA ® stručnjaci formulisali i testirali svoje prehrambene proizvode za kućne ljubimce kako bi se osiguralo da su istovremeno privlačnog ukusa i veoma hranljivi. Danas, ovaj centar se razvio u Nestle Purina ® centar za negu kućnih ljubimaca u Northvest Missouri. Spillers zvanično odgovara plemstvu, kao brend kome je dodeljen Kraljevski nalog za pseću hranu.

1926

PURINA uspostavlja prvi Pet centar za ishranu i negu na PURINI® farmama, blizu Grai Summit, Missouri. Ovde, su PURINA® stručnjaci formulisali i testirali svoje prehrambene proizvode za kućne ljubimce kako bi se osiguralo da su istovremeno privlačnog ukusa i veoma hranljivi. Danas, ovaj centar se razvio u Nestle Purina® centar za negu kućnih ljubimaca u Northvest Missouri. Spillers zvanično odgovara plemstvu, kao brend kome je dodeljen Kraljevski nalog za pseću hranu.

1927

WINALOT je lansiran kao specijalna hrana za hrtove - gorivo za "dobije puno 'od trke! Istovremeno, kompanija je odlučila da se ujedini i konsoliduje svoje pod-brendove, i ponovo započnu proivodnju pod novim imenom: Spillers Limited.

1930

Prodavnice za prodaju hrane za životinje i kućne ljubimce polako nestaju , sa Spillers 'WINALOT®, SHAPES i SAVAL postaju UK brend lideri.

1939-1945

Sa dolaskom rata došla su i sledovanja - i ozbiljno ograničila snabdevanje brašna za keksove za pse. Takođe je zabranjena upotreba belog lima za konzerve hrane za kućne ljubimce.

1948

Friskies donosi nešto novo na tržište hrane za kućne ljubimce... svoj prvi asortiman konzervirane vlažne hrane za pse.

1950s

Nakon uspeha njihove konzervirane hrane za pse, Friskies deli ljubav sa svojim ljubimcima i pokreće prvi asortiman hrane za mačke.

1953

Ograničenja u brašnu i drugim žitaricama su konačno ukinuta, što je dovelo do novog talasa na tržištima hrane na pekarskom i tržištu hrane za kućne ljubimce - i intenzivne konkurencije.

1956

PURINA® slavi drugi svet prvi put, kao Purina Dog Chow® postaje prva hrana za kućne ljubimce napravljena pomoću tehnologije istiskivanja. Ova ista tehnologija se i dalje koristi za pravljenje karakterističnih oblika koje znamo kao "granule" do današnjeg dana.

1958

Pisma su postavljena mašući BAKERS ® zemlje kao Spillers koji su pokrenuli svoju prvu hranu za pse u konzervi baziranu na mesu - WAGALOT.

1960

Spillers stiče Spratts Patent Limited, a sa njim je njihov vodeći brend, BONIO® - originalni keks za psa u obliku kosti. Novi brendovi PRIME i PRIZE uskoro će slediti popularni brend hrane za mačke, TOP CAT, koji se distribuira širom zemlje.

1963

PURINA® odgovara na potrebe rastuće populacije američkih kućnih mačaka lansiranjem novog asortimana - Purina Cat Chow®.

1964

Preuzevši škotski Animal Products Ltd., Spillers povećava proizvodnju konzervirane hrane za kućne ljubimce trostruko zahvaljujući novim fabrikama za proivodnju konzervi u Barrhead, Škotskoj i Malone, Severnoj Irskoj. Preuzimanje takođe dovodi do uvođenja dva vodeća Brenda u njihov portfolio - ARTHURS (prvobitno KATTOMEAT) i KENNOMEAT.

1969

To je izuzetno poslovna godina za Spillers. Ne samo da su oformili Spillers nutirtivnni centar i centar za negu kućnih ljubimaca, oni takođe kupuju od Wright & amp; kompaniju, Obezbeđujući Wright’s SVE-U-JEDNOM keks brend u procesu.

1972

Još dva vodeća Pet Food brenda su dodata u Spillers miks - ovaj put, STAMINA za pse i PAWS za mačke. Oba su dobijeni od preuzimanja Stamina Foods, sub-brend Rang Hovis McDougall Ltd.

1973

Prepoznajući da mali psi zahtevaju posebnu vrstu ishrane, Friskies pokreće brend Mighty Dog - specijalno formulisan asortiman za više "kompaktnih" pasa.

1975

Uvek jedan korak ispred konkurencije, Friskies pokreće GO-CAT® - prvu svetsku 100% kompletnu i izbalansiranu suva hranu za mačke.

1979

Spillers preseljava svoje sedište u Nev Malden, Surrei.

1980

Spillers grupa je kupiljena od strane Delgety Grupe za 72,5 miliona £.

1985

Nestle S.A. preuzima Carnation korporaciju, uključujući Friskies biznis hrane za kućne ljubimce. Zajedno, oni odlučuju da zadrže ime Friskies kako bi postalo Friskies Evropa.

1986

Ralston sells the PURINA® Mills animal feed business so that the company can focus on dog and cat food.

1987

PURINA ® lansira revolucionarni studiju od 14 godina, koja naučno dokazuje da hranjenje pasa u skladu sa njihovim idealnim telesnim stanjem može pomoći da ostanu duže zdravi. Iste godine, PURINA ® osniva Ljubimci za ljude - namenski resurs da pomogne ponovno udomljavanje životinja. Danas, Ljubimci za ljude učestvuje sa radom u skoro 6.000 organizacija samo u SAD. Program Ljubimci za starije osobe je uspostavljen ubrzo posle toga, pomažući da se smanji trišak za usvajanje kućnih ljubimaca za američke starije građane u preko 150 azila.

1990

Nova godina, nova uzbudljiva akvizicija za Friskies Evropu. Ovaj put, to je ALPO Pet Hrana (SAD), brend čiji je portparol, Lorne Greene, imao takvu veru u proizvode, da je čak i sam probao hranu!

1993

Paragon Petcare, sa proizvodnim pogonom u Francuskoj, Nemačkoj i Holandiji se preuzima od BP Nutrition Ltd, dodajući BETA ® brend u Velikoj Britaniji u portfolio kompanije, kao i DOKO i DOKAT brendove u Evropi

1995

Dalgety Grupa preuzima Quakers' European Business hrane za kućne ljubimce, uključujući vodeći brend hrane za mačke FELIKS®.

1998

Skoro 170 godina nakon svog osnivanja, Spillers Pet Hrana udružuje se sa Nestle S.A. pa postaju jedna od najvećih svetskih kompanija za negu ljubimaca.

1999

Nestle postavlja prvi i jedini Distributivni DNK centar za pse na svetu kako si se pomogla I unapredila top istraživanja u genetici pasa.

2001

12. decembra, Nestle preuzima Ralston Purina I postaje Nestle Purina Pet Care, potez koji pomaže da se poveća dostupnost PURINA® proizvoda širom sveta - na veliko oduševljenje kućnih ljubimaca i vlasnika podjednako!

2010

Nakon nekoliko godina planiranja, PURINA® Event Centar je otkriven. Dizajniran da bude domaćin čak i najvećih izložbi mačaka i pasa, zatvoreni izložbeni prostor sadrži ojačani sportski pod, 150+ stanica za negu i sobu za kupanje pasa.