Hrana o kojoj se razmišlja – naša filozofija nutritivnih vrednosti i potreba

Kućni ljubimci donose ogromnu radost u Vaše živote – ali i u naše. Oni su deo porodice, pa je zato najprirodnija stvar na svetu želeti im najbolje. Zato smo i mi već više od 85 godina posvećeni proizvodnji hrane za kućne ljubimce visoke nutritivne vrednosti i kvaliteta, da bismo pomogli mačkama i psima da žive zdravije, srećnije i duže.

Kao vodeći proizvođači hrane za kućne ljubimce, spoznali smo na koji način pravilna ishrana zaista može da produži životni vek kućnih ljubimaca. A uz pomoć našeg jakog globalnog PURINA® tima, koji sačinjava 400 nutricionista, naučnika, veterinara i stručnjaka za ponašanje životinja, misija nam je da lestvicu proizvodnje hrane za kućne ljubimce podignemo još više. Kako ćemo to uraditi? Pa da počnemo.

1

Mi ne težimo ispunjavanju standarda - naš cilj je da ihprevaziđemo

Možda će Vas iznenaditi, ali hrana za kućne ljubimce je podvrgnuta strožim zakonskim standardima od većine hrane za ljude. Razlog za to je, jer ova hrana obuhvata i do 100% ishrane jednog kućnog ljubimca, tako da u sebi sadrži sve potrebne nutrijente, koji obezbeđuju da kućni ljubimac bude veseo i zdrav. Zbog toga se za hranu za kućne ljubimce često koristi termin ‘kompletna' i 'izbalansirana’.

Budući da smo dugogodišnji član Evropske federacije industrije hrane za kućne ljubimce (European Pet Food Industry Federation - FEDIAF) i zato što smo i sami ljubitelji kućnih ljubimaca, baš kao i njihovi vlasnici, mi svaki naš proizvod pripremamo sa velikom pažnjom i ponosom. Iz tog razloga, mnoštvo naše hrane za kućne ljubimce ne samo što ispunjava industrijske standarde - već ih i prevazilazi.

2

Razlikujemo se u detaljima

Izbor prave hrane za Vašeg kućnog ljubimca može biti veoma težak zadatak. Da li će ona obezbediti sve potrebne nutrijente? Koja su ispitivanja izvršena da bi se osigurala bezbednost hrane. Da li će se našem kućnom ljubimcu dopasti ukus? Mi razumemo tu brigu - najzad, i mi smo u većini vlasnici kućnih ljubimaca.

Želja nam je da svaki vlasnik kućnog ljubimca bude siguran u kvalitet naših proizvoda. Zbog toga često činimo dodatni napor, da bismo obezbedili da naša hrana bude bezbedna, hranljiva i veoma ukusna. Zato se naš postupak za utvrđivanje i garantovanja kvaliteta odvija u preko 50 koraka. Zato što, baš kao ni Vi, ništa ne smemo da previdimo kada je u pitanju zdravlje i sreća kućnih ljubimaca!

Pročitajte i otkrijte više o koracima koje preduzimamo, da bismo obezbedili da naši proizvodi ispune najviše standarde.

3

Kako odrediti pravi balans

Jasno nam je da želite Vašem kućnom ljubimcu da obezbedite balansiranu ishranu sa glavnim nutrijentima, koji će im sigurno činiti dobro. Takođe znamo da je besmisleno proizvoditi vrhunsku industrijsku hranu za kućne ljubimce, ako kućni ljubimci ne žele da je jedu, ili da kada je jedu, ne uživaju u njoj – ili ako je ta hrana teška za varenje i ne pruža sve potrebne nutrijente.

Stoga, ako proizvedete hranu za kućne ljubimce, a mačka digne nos i okrene joj leđa, a pas ima probleme sa varenjem kada jede tu hranu, onda je jedino što preostaje – latiti se posla i istraživati. Ovo i zbog toga jer smo pasionirani ljubitelji životinja, a radost koju oni unose u Vaše i naše živote je ono što nas pokreće da im obezbedimo hranu, koja može i nešto više.

4

Mi radimo naš domaći zadatak

Kada je reč o ishrani kućnih ljubimaca, nije nam dovoljno da uzmemo zdravo za gotovo sve što se primenjuje u industriji, već sami želimo da utvrdimo činjenice. Upravo tako smo porasli i postali svetski lider u istraživanju hrane za kućne ljubimce.

Od toga da smo utvrdili šta izaziva prekomerno gojenje kućnih ljubimaca, do proučavanja delovanja novih trendova i otkrića u ljudskoj ishrani, sve smo isprobali i obuhvatili. Sve je to deo naše misije da obogatimo živote kućnih ljubimaca i ljudi koji ih vole i da pomognemo kućnim ljubimcima da žive dugim, srećnim i zdravim životom.

5

Pred sobom imamo širu sliku

Znamo da ni najbolji sastojci jednostavno ‘ne deluju’ pojedinačno; oni podržavaju i podstiču jedni druge. Tako da smo svesni da je pametno sačinjena mešavina nutrijenata mnogo svarljivija i delotvornija od jednog jedinog sastojka.

Stoga, umesto da se fokusiramo na pojedinačne sastojke, pred sobom imamo širu sliku - kako da različitim kombinacijama nutrijenata blagotvorno utičemo na zdravlje kućnog ljubimca? Usvajanje ovog pristupa dovelo je do mnogih prodora u naučnim otkrićima, uključujući saznanje da cela zrna žitarica mogu, uz izvore proteina (kao što su životinjski proteini, riba i soja), imati dopunsku ulogu u podržavanju zdravlja digestivnog trakta.

Kućni ljubimci donose ogromnu radost u Vaše živote – ali i u naše. Oni su deo porodice, pa je zato najprirodnija stvar na svetu želeti im najbolje. Zato smo i mi već više od 85 godina posvećeni proizvodnji hrane za kućne ljubimce visoke nutritivne vrednosti i kvaliteta, da bismo pomogli mačkama i psima da žive zdravije, srećnije i duže. Pogledajte video da saznate više o našim rezultatima koji su vođeni ishranom.