Mi u društvu PURINA neprestano radimo na razvoju i unapređenju načina da pomognemo svojim ljubimcima da žive zdravije, srećnije i duže. Tokom više od 85 godina, jedan smo od pokretača naučnog napretka u oblasti brige o kućnim ljubimcima i njihovoj ishrani. Naš stručni tim čine preko 400 nutricionista, naučnika, veterinara i biheviorista za životinje, koji rade na ogromnom broju opsežnih inicijativa u četiri glavna centra Evrope i SAD. Krajnji cilj kompletnog angažovanja je da se poboljša svaki mogući aspekt zdravlja i dobrobiti vašeg kućnog ljubimca.

Slede samo neki od načina na koje smo uspeli da to i ostvarimo:

Razumevanje značaja fizičkog stanja tela

Nalazi četrnaestogodišnje studije koja je predstavljala prekretnicu, čiji su autori veterinari i naučnici koji rade za PURINA, pokazali su da psi koji su se hranili tako da imaju idealno vitku liniju – koji nisu bili ni neuhranjeni ni gojazni – živeli duže i bili zdraviji od pasa iz istog okota. Na osnovu toga, naša hrana sa nutricionistitčki izbalansiranim formulama i uputstvima za hranjenje osmišljena je tako da pomogne vašem ljubimcu da ima idealnu težinu a da istovremeno dobija sve važne hranljive sastojke za očuvanje zdravlja i dobrobit. Sistem za fizičko stanje tela koji je nastao iz ove studije danas koriste veterinari da bi objektivno i pravilno ocenili fizičko stanje kod mačaka i pasa, što njihovim vlasnicima pomaže da imaju bolji uvid u zdravlje svojih ljubimaca. Vašeg ljubimca možete proceniti koristeći naš Sistem za procenu fizičkog stanja pasa i mačaka.

Inovacije u ishrani mačaka

Rezultati studija koje je sprovela PURINA otkrivaju revolucionarno novi uvid u proces starenja starijih mačaka. Studija je pokazala da mačke koje se hrane specijalno kreiranom hranom koja sadrži LONGEVIS™ – koji sadrži antioksidanse vitamin E i beta karoten, prirodni prebiotik i mešavinu Omega-3 i Omega-6 masnih kiselina – živele su do godinu dana duže od mačaka koje su se hranile standardnom nutricionistički kompletnom mačjom dijetom. Zato je PURINA uvela LONGEVIS kao ključan sastojak hrane PRO PLAN® Adult 7+ za starije mačke. OPTIRENAL® je jedinstvena formula za promovisanje zdravlja bubrega, zbog čega stavlja PRO PLAN u sam vrh mačje ishrane. Kao kombinacija sastojaka kao što su amino kiseline, esencijalne masne kiseline i antioksidanti, OPTIRENAL se može naći u nizu PRO PLAN proizvoda kreiranih prema posebnim potrebama odraslih mačaka, sterilisanih mačaka, osetljivih i kućnih mačaka. PURINA je nedavno plasirala na tržište PRO PLAN DERMA PLUS, patentiranu formulu koja dokazano održava zdravlje kože i lepotu krzna. Ovaj proizvod je osmišljen tako da suzbija stvaranje kuglica od dlaka i bezbedno i nežnan prolazak dlaka kroz digestivni trakt, pri čemu pomaže da se smanji gubitak krzna. ISFM Međunarodno društvo felinološke medicine je priznalo doprinos koji je PURINA dala za dobrobit mačaka.

Inovacije u ishrani pasa

PURINA je pokretač ishrane sa patentiranom ANTI-AGE mešavinom hranljivih sastojaka za koje je dokazano da unapređuju kognitivne funkcije starijih pasa, kao što je to slučaj sa proizvodom PRO PLAN SENIOR Original. Veterinari i nutricionisti iz Purina- e su izradili PRO PLAN Puppy sa OPTISTART®-om koji pomaže da se prevaziđe nedostatak u pogledu imuniteta i koji štencima daje posebnu ishranu koja im je potrebna za najbolji start u životu. OPTISTART sadrži DHA, koja se prirodno nalazi u majčinom mleku a važna je za razvoj mozga i vida. Dokazano je da OPTISTART pomaže kod lokalnog i sistemskog imunog odgovora i u stabilizaciji mikroflore creva.

PURINA stručnjaci su takođe razvili i patentirali inovativne formule za velike rase pasa koje su prilagođene njihovim individualnim potrebama za hranljivim sastojcima i energijom, na osnovu telesne građe. Ova inovacija se koristi u našim proizvodima PRO PLAN Puppy i Adult Large Breed Athletic i Robust, koji pružaju sve esencijalne hranljive sastojke potrebne za velike, aktivne pse.

Inovativnost pri gubljenju težine

PURINA je prva u primeni visokih nivoa proteina u hrani da bi se pomoglo u održavanju vitke telesne mase tokom aktivnog gubljenja težine kod gojaznih pasa i mačaka. Takođe smo bili prvi u korišćenju ishrane sa proteinima male molekularne mase, čime se pomaže u utvrđivanju dijagnoze i rešavanju kliničkih znakova alergije na hranu.

Inovacije za podršku veterinarima

PURINA® stručnjaci su razvili niz dijeta koje preporučuju veterinari za pse i mačke, čime se veterinarima pomaže da kompletno lečenje određene bolesti proprate bilo kao „celokupnu terapiju“ bilo u okviru celokupnog lečenja. PURINA® je prva sačinila rešenja za ishranu za koja je klinički dokazano da smanjuju potrebe za inzulinom kod mačaka-dijabetičara. Purina® ProPlan®Veterinary Diets® DM Diabetes Management® su raspoloživi, ukoliko ih veterinar preporučuje.

PURINA stručnjaci su takođe osmislili FORTIFLORA®, probiotski hranljivi dodatak za mačke i pse. Raspoloživo na preporuku veterinara. Dokazano je da FORTIFLORA® unapređuje zdravlje i stabilnost sistema za varenje i pomaže da vaš ljubimac održi imuni sistem. Takođe je klinički dokazano da smanjuje flatulenciju kod pasa!

  • Sadrži poseban soj probiotika koji je ekskluzivan za Purinu, za koji je dokazano da unapređuje zdravlje i stabilnost creva.
  • Sadrži garantovanu količinu živih aktivnih kultura
  • Unapređuje zdrav imuni sistem

Uvek smo tragali za našim novim pobedama i nikada nismo prestali da pokušavamo da širimo naše razumevanje nauke na kojoj se zasniva ishrana za kućne ljubimce. Posvećeni smo unapređivanju inovacija u veterinarskoj nauci ishrane, čiji je krajnji cilj da se stalno razvija svaki novi aspekt dobrobiti za vašeg ljubimca i da se pomogne da ostanu srećni i zdravi.