Zdravlje i ishrana

Zdravlje i prehrana mačke

Kako održati vašu mačku sretnom i zdravom

Odabir ispravne prehrane za vašu mačku

Alat za kontrolu težine Vaše mačke

Igranje sa vašom mačkom je jedna od stvari u kojima se najviše uživa kada ste njihov vlasnik a veoma je važno za njihovo zdravlje, od perioda kada su mladi pa sve do starosti. Igranje podstiče aktivnost kod vaše mačke, održava je gipkom i u dobroj kondiciji. Još bolje, igranje je sjajna vežba za mačke jer im pomaže da ižive svoj prirodni instinkt za lov.
SAZNAJTE VIŠE

Ocena telesne težine Vaše mačke

Da biste pomogli Vašoj mački da što duže bude zdrava i srećna, Purina preporučuje da redovno proveravate i ocenjujete njenu telesnu kondiciju. Rezultati ove ocene će Vam pomoći da donesete zaključke o težini i zdravlju Vaše mačke.
SAZNAJTE VIŠE

Da li je Vaša mačka gojazna?

Baš kao i mi, i mačke se mogu ugojiti kilo-dva, posebno kako stare i postaju manje aktivne, ili ako baš svaki bogovetni dan provode unutra.
SAZNAJTE VIŠE

Specijalna dijetetska hrana za mačke

Prehrambene potrebe svake mačke pomalo se razlikuju, baš kao i njihove ličnosti – ponekad to znači da im je samo potrebna različita vrsta hrane. Srećom, postoji mnogo opcija za izbor.
SAZNAJTE VIŠE

Opasne supstance i otrovna hrana za mačke

Želja Vaše mačke za istraživanjem je ono što je čini Vama tako dragom, ali to istovremeno znači da treba da obratite pažnju šta radi, da ne bi naudila sebi.
SAZNAJTE VIŠE

Kako da hranite Vašu mačku i održite pravi balans

Kao ljubitelj mačaka želite da Vaš krzneni prijatelja ima dug, zdrav, radostan i aktivan život. Jedan od najboljih načina da to postignete je da obezbedite da je ishrana Vaše mačke izbalansirana na pravi način i da sadrži pet glavnih grupa nutrijenata: proteine, masti i ulja, vitamine, minerale i ugljene hidrate.
SAZNAJTE VIŠE

Grickalice i poslastice za mačke

Kao neko ko voli mačke, znate koliko može biti primamljivo da Vašoj krznenoj prijateljici dajete poslastice i grickalice pored glavnih obroka.
SAZNAJTE VIŠE

Kako da hranite Vašu odraslu mačku

Kada Vaša mačka proslavi svoj prvi rođendan, vreme je da razmislite o redovnoj rutini hranjenja. Pošto će se od razigranog mačeta pretvoriti u odraslu mačku, važno je obezbediti da dobije sve potrebne nutrijente, koji su joj neophodni da bi i dalje bila čila i vesela.
SAZNAJTE VIŠE