Hranjenje šteneta

Hranjenje šteneta

Hranjenje šteneta

Hranjenje šteneta

Hranjenje šteneta

Hranjenje šteneta
July 31, 2018

Hranjenje šteneta

Ishrana Vašeg šteneta jedan je od najvažnijih činioca za njegovo dugoročno zdravlje i sreću. Ako odaberete visokokvalitetnu ishranu i uvedete prave navike u ishrani što pre, možete omogućiti Vašem štenetu najbolji mogući početak u životu.

Hranjenje šteneta

Obuka u vreme obroka


Vreme hranjenja treba posmatrati kao priliku za treniranje Vašeg šteneta. Dobro je naučiti psa da čeka dok pripremate hranu. Ako imate nekoliko štenaca, možda ćete videti konkurenciju i suparništvo u tome ko će prvi jesti. Naučiti ih da čekaju može pomoći eliminaciji dela ovog takmičenja.

Važno je biti disciplinovan s hranjenjem od ranog doba. Pokušajte ne popustiti ako Vaše štene cvili za hranom. To ne mora nužno značiti da su gladni - pokušajte mu odvratiti pažnju igrom, a zatim sklonite njihovu posudu do vremena obroka.

Najvažnije je odupreti se porivu da Vašem štenetu date drugu hranu, posebno ostatke sa stola. Hrana za ljude nije baš pogodna za štence!

Kontrola porcija


Uvek je dobro slediti preporučeni vodič za hranjenje na pakovanju što je više moguće, osim ako Vaš veterinar ne preporuči drugačije. Zapamtite da preporučenu dnevnu količinu treba podeliti na tri obroka.

Hranjenje šteneta

Suva ili mokra?


Za štence se preporučuje suva hrana. Tako će se naviknuti na žvakanje pre gutanja. Ali pazite da Vaše štene uvek ima pristup posudi s vodom, tako da može piti tokom celog dana.

Čime hraniti štene

Većina namirnica dostupnih na tržištu sadrže sve hranjive sastojke koji su Vašem štenetu potrebni za celokupnu i uravnoteženu ishranu, ali uvek treba proveriti sastojke pri odabiru hrane. Osigurajte da su proteini prisutni i da su žitarice, poput pirinča, dobrog kvaliteta. Takođe treba proveriti energiju koju hrana nudi i količinu minerala u njoj.

PURINA® PRO PLAN® Puppy s formulom OPTISTART® naučno je formulisana da osigura sve hranjive sastojke koje su Vašem štenetu potrebne za zdrav rast. Sadrži formulu OPTISTART®, mešavinu sastojaka koji uključuju kolostrum - hranjivi sastojak iz majčinog prvog mleka koji pomaže podržavanju prirodne obrane Vašeg šteneta tokom prve godine života.

Više o toj ishrani možete saznati ovde.

PODELI SA LJUDIMA KOJE POZNAJEŠ

ShareEmailtwitterFB