Pružite vašem ljubimcu neverovatan početak života

 


Od trenutka kada ih primite u svoj dom, odluke koje donosite kao vlasnik pomoći će oblikovanju cjeloživotnog zdravlja i sreće vašeg ljubimca. U PURINA® PRO PLAN® vas podržava u svakom koraku - uz stručne savjete o cjelovitoj njezi, kao i dijetama znanstveno prilagođenim promjenjivim prehrambenim potrebama vašeg ljubimca.

 

90 GODINA INOVACIJA U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI

0-3 meseca: vreme sa ženkom

Prvi meseci života najvažniji su za mentalni i emocionalni razvoj vašeg mačeta. Veterinari preporučuju da mačići provode najmanje prvih osam nedelja družeći se sa svojim leglom i učeći od majke.

Jedinstvene prehrambene potrebe vaših mačića

U svakoj životnoj fazi vaše mačke prehrambene potrebe drastično će se promeniti. PURINA® PRO PLAN® JUNIOR sadrži pažljivo odabrane hranjive sastojke koji podržavaju zdrav rast i osnažuju odbrambeni sastav tokom rađanja. Formula uključuje:

  • Visoku količinu proteina za podršku zdravom rastu
  • Kolostrum - prvo mleko mačke - bogato je antitelima i podržava jak imunološki sastav
  • Hranjiva mešavina OPTISTART koja dokazano jača zdravlje creva mačića i smanjuje želudačne tegobe

Da li će biti potrebno da treniram svoje mače?

Za razliku od štenaca, mačiće vlasnici obično ne moraju obučavati u kući. Mačići to obično nauče od majke u periodu od 3-4 nedelje.

Ne zaboravite

Registrovati se kod lokalnog veterinara i razgovarati o vakcinama koje su vašem mačetu potrebne.

3-6 meseci: upoznavanje s novom porodicom

Mače je sada spremno da se pridruži vašoj porodici i upozna svoj novi dom. Pre nego što se to dogodi, pobrinite se da svoj dom prilagodite mačetu. Mačići su znatiželjni i vole da istražuju, stoga se pobrinite da okolina ne bude opasna.

Pozdravimo svog novog mačeta

Navikavanje na sve u novom domu može biti neodoljivo iskustvo za mlado mače. Bilo bi dobro pokazati mačićima njihovu korpu, igračke, hranu, vodu i pesak čim stignu - i pružiti im dovoljno vremena i prostora da se opuste.

Treba li sterilisati svoje mače?

Mačke postaju polno zrele u periodu između 5-9 meseci. Pre toga, važno je razgovarati o kastriranju (ili sterilizaciji) sa veterinarom. Sterilizacija je rutinski postupak koji se može izvesti u veterinarskoj ordinaciji. Sterilizacija sprečava neželjenu skotnost, kao i promene ponašanja povezane sa polnom zrelošću kod mačaka (npr. Povećana agresija).

Ne zaboravite

Razgovarajte sa svojim veterinarom o mikročipovanju vašeg mačića.

6-9 meseci: brzo odrastanje

Do sada će vaše mače početi dostizati polnu zrelost. Iako mače u ovoj fazi može izgledati vrlo slično odraslima, još uvek im je potrebna posebno formulisana ishrana koja će podržati zdrav razvoj.

Pojačajte zdravlje vašeg mačeta probioticima

Baš poput ljudi, i mačke mogu imati koristi od probiotskih dodataka živih bakterija - poput PURINA® PRO PLAN® VETERINARSKE DIJETE Feline FortiFlora®. Dodata normalnoj hrani vašeg mačeta, FortiFlora® pomaže poboljšanju ravnoteže mikroflore u crevima. Time se poboljšava crevno zdravlje i kvalitetna stolica. Dokazano jača i imunološki sastav.

Kako mogu sprečiti buve?

Postoji niz različitih parazita koji mogu biti neugodni za Vas i Vaše mače. Razgovarajte s veterinarom o nekim jednostavnim načinima na koje možete pomoći u zaštiti od krpelja, buva i drugih štetočina.

Ne zaboravite

Razvijte dobre navike negovanja mačića.

9-12 meseci: dostizanje odrasle dobi

U prvih 12 meseci života vaše mače može narasti 40 puta više nego pri rođenju. Sada kada se završava glavno razdoblje rasta, vreme je da se prebacite na dijetu koja je posebno formulisana za potrebe odraslih mačaka.

Pronađite odgovarajuću ishranu za odrasle godine vaše mačke

Malo će stvari imati tako velik uticaj na dugoročno blagostanje vaše mačke kao ishrana koju im pružate. U PURINA® PRO PLAN®, naši veterinari i naučnici razvili su niz dijeta optimizovanih za mačke u različitim životnim fazama i za različite životne potrebe. Razgovarajte sa veterinarom o pravilnoj ishrani za vašu mačku - ili istražite naš asortiman za odrasle ovde.