Usvajanje psa

Udomljavanje psa je divna prilika da dobijete novog člana porodice i da toj životinji istovremeno pružite drugu šansu za srećan život.
Dog in the park surrounded by family
Dog in the park surrounded by family
Dog in the park surrounded by family

Prednosti udomljavanja psa

Small dog waiting by the door.
  • Odrastao pas iz azila je mnogo mirniji i ima ustaljene navike i uravnoteženu ličnost nego što je to slučaj sa štenetom.
  • Neki stariji psi za usvajanje već su obučeni i znaju gde da vrše nuždu i razumeju osnovne komande.
  • Azil za pse na dobrom glasu obezbeđuje psima kompletan veterinarski pregled, sterilizaciju/kastraciju, vakcinaciju, čišćenje od parazita i svako potrebno lečenje, pre nego što se psi udome.
  • U nekim slučajevima azil za pse ima informacije o istoriji psa, tako da Vam zaposleni mogu da izaberete kućnog ljubimca koji odgovara Vašem domu i stilu života – na primer, da li vole da se druže sa drugim psima i da li su dobri partneri za igru deci. To će Vam pomoći da dođete do najboljeg izbora.
  • U azilu možete dobiti dragocenu pomoć i savete tokom čitavog života Vašeg udomljenog psa. To podrazumeva i vraćanje psa i pronalaženje novog odgovarajućeg doma za njega, ako se okolnosti u Vašem životu promene i Vi više ne možete da se brinete o njemu.
  • Budući da na raspolaganju ima toliko pasa za udomljavanje, gotovo je sigurno da ćete uz pomoć savetnika u azilu pronaći kućnog ljubimca koji Vam u potpunosti odgovara.
  • Povrh svega, bićete zadovoljni što ćete udomljenom psu pružiti srećan život i ljubav, koju svaka životinja zaslužuje.

Naravno, prilikom donošenja odluke da uzmete novog kućnog ljubimca, postoje neke stvari o kojima treba razmisliti pre nego što psa dovedete kući. To je možda još važnije kada se radi o udomljavanju psa, imajući u vidu da ovi psi, u zavisnosti života koji su vodili pre dolaska u azil, mogu imati neke bubice, kojih treba biti svestan.