Usvajanje mačke

Usvajanje mačke može Vam doneti mnogo radosti. Ne samo što ćete dobiti novog člana porodice, već ćete jednoj životinji pružiti šansu da dobije srećan dom.
Par sa mačkom
Par sa mačkom
Par sa mačkom

Prednosti usvajanja mačke iz prihvatilišta

Cat being scratched

U slučaju usvajanja odrasle mačke, ona bi već bi trebalo da poznaje osnovna kućna pravila, kao što je korišćenje kutije sa posipom, i trebalo bi da ima izgrađenu ličnost i svakodnevnu rutinu. Takva mačka može biti i mirnija i opuštenija, mada to zavisi i od rase.

Prihvatilište za mačke na dobrom glasu sigurno će obezbediti da Vaša usvojena mačka, pre nego što je odnesete kući, prođe kroz kompletan medicinski pregled, da je sterilisana/kastrirana, vakcinisana, očišćena od parazita i buva i čipovana.

U nekim slučajevima ljudi u prihvatilištu poznaju istoriju mačke, tako da Vam mogu pomoći kakvu mačku da izaberete da bi se ona bolje uklopila u navike i stil života u Vašoj kući. Na primer, možda Vam mogu reći da li se mačka slaže sa decom, drugim kućnim ljubimcima i da li joj je potrebna neka posebna nega.

Renomirana prihvatilišta Vam mogu pružiti dragocenu pomoć i savete tokom čitavog života mačke, uključujući i mogućnost da vratite mačku, ako Vaš odnos ne bude najbolji ili se okolnosti promene.

Budući da ima toliko mačaka na raspolaganju za udomljavanje, možete biti sigurni da ćete naći onu koja Vam najviše odgovara, od mačke čistokrvne rase do mačke bez pedigrea.

Time što ćete usvojiti mačku, omogućićete joj dug život pun ljubavi - šansu, koju svaka životinja treba da dobije.

Ako razmišljate da nabavite kućnog ljubimca, postoje važne stvari o kojima treba da razmislite pre nego što dovedete svog krznenog prijatelja kući - to još više važi, ako uzimate odraslu mačku, pošto ona može imati već izgrađene navike, od kojih neke ne moraju biti baš sjajne.

Cat sitting on lap