Odlučili ste da uzmete mače

Doneli ste, dakle, odluku da jednom slatkom mačetu pružite dom pun ljubavi - uradili ste svoj domaći zadatak i znate kakvu vrstu mačeta želite.
Getting a kitten
Getting a kitten
Getting a kitten

Usvajanje mačeta iz prihvatilišta ili centra za spašavanje

Getting a kitten

Prihvatilišta i centri za spašavanje širom zemlje stalno pokušavaju da pronađu dom pun ljubavi za mačke svih vrsta, rasa i varijeteta i uzrasta, uključujući mačiće. Ako razmišljate da usvojite spašeno mače, postoji veliki broj stvari o kojima treba da vodite računa i koje treba da znate pre nego što započnete potragu za pravim prihvatilištem ili centrom za spašavanje.

Prihvatilište treba da je toplo i čisto, a osoblje treba da bude zainteresovano za Vas u onoj meri u kojoj ste Vi zainteresovani za životinje – to dokazuje da su zaista zainteresovani da pronađu najbolji dom za životinje o kojima se staraju.

Za više informacija o usvajanju spašenog mačeta pročitajte naš vodič o usvajanju mačke

Kupovina mačeta od odgajivača

Ako više volite da kupite mače od odgajivača, dobro razmislite o rasi koja bi najviše odgovarala Vašoj porodici i imajte u vidu da čistokrvne rase nisu jeftine! Postoji mnogo stvari o kojima treba da razmislite prilikom odlučivanja gde da kupite mače

Prva stvar koju treba da uradite je da kontaktirate klubove ljubitelja pojedinih rasa za koje ste zainteresovani. Klubovi ljubitelja rasa mogu imati spisak postojećih, raspoloživih legala ili Vas mogu povezati sa odgajivačima na području gde živite. Pedigrirani mačići su generalno na raspolaganju preko čitave godine.

Nije loše i da proverite da li su Vaš odgajivač i potencijalno mače registrovani u GCCF, budući da to dokazuje da odgajivač poštuje etički kodeks odgovornih odgajivača.

Ako razmišljate da kupite mače od odgajivača, možda bi trebalo da uradite još malo domaćeg zadatka, tako što ćete pročitati publikaciju poput “Vaša mačka” ili da pogledate veb sajt http://lepetit.rs/Drustvo.htm

Izložbe mačaka su takođe sjajno mesto da se sretnete sa odgajivačima i vlasnicima