Kako podržati probavu vaše mačke

Kako podržati probavu vaše mačke

Kako podržati probavu vaše mačke

Kako podržati probavu vaše mačke

Kako podržati probavu vaše mačke

Kako podržati probavu vaše mačke
July 31, 2018

Kako podržati probavu vaše mačke

Dobra probava je ključ do izvrsnog zdravlja. Probava i apsorpcija kvalitetnih sastojaka iz hrane, mogu pružiti vašoj mački sve hranjive sastojke koji su joj potrebni da bi ostala zdrava.

Kako podržati probavu vaše mačke

Znakovi loše probave


Ako vaša mačka ne vari hranu pravilno, jedan od najčešćih znakova je stolica slabog oblika ili čak meka stolica. Vaša mačka može povraćati, izgubiti kilograme, imati lošu dlaku ili se činiti troma. Ako primetite bilo koji od ovih simptoma i zabrinuti ste za probavu svoje mačke, obratite se svom veterinaru za savet.

Koja je prehana za mačke?


Mačke su mesožderi; celo telo im je prilagođeno jedenju prehrane temeljene na mesu. Njihovi zubi dizajnirani su za hvatanje i kidanje plena, a njihov probavni sistem i metabolizam usmereni su na preradu visokih sadržina belančevina i masti iz životinjskog tkiva.

Mačkama su potrebni određeni nutrijenti koji se nalaze samo u životinjskom tkivu, poput aminokiseline taurin i arahidonske kiseline masne kiseline. Zbog toga se mačke ne mogu hraniti vegetarijanskom prehranom.

Belanačevine dobrog kvaliteta pomažu mačkama u održavanju vitkih mišića, pomažu u održavanju zdrave kože i dlake te su važne za njihov imunološki sistem. Uravnotežena prehrana za mačke takođe se sastoji od optimalne sadržine visokokvalitetnih masti, uključujući omega-3 i omega-6 masne kiseline, kao i odabrana vlakna za probavu, plus vitamina i minerala za celokupno zdravlje. Visoko probavljivi ugljeni hidrati takođe su koristan izvor energije.

Kako podržati probavu vaše mačke

Kako podržati probavu mačke?


Hrana najboljeg kvaliteta pomoći će vašoj mački u optimizaciji probave. Ali ako vaša mačka ima osetljivu probavu - ili čak blagu probavnu smetnju - možete pomoći tako što ćete odabrati prehranu sa sledećim prednostima:

  • Visokokvalitetni probavljivi sastojci kako bi se smanjilo opterećenje creva
  • Odabrani izvori belančevina za smanjenje rizika od nepovoljnih gastrointestinalnih reakcija
  • Lako probavljive belančevine koje pomažu u poboljšanju tolerancije na hranu
  • Probiotici za poboljšanje ravnoteže bakterija u crevima
  • Vlakna koja podržavaju ćelije creva i olakšavaju kretanje kroz creva

Otkrijete prednosti dobrih bakterija


Probiotici (korisne bakterije) takođe mogu biti odlični za probavu kod mačaka. Pitajte veterinara o PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS Feline FortiFlora®, koja dokazano poboljšava zdravlje creva i ravnotežu mikroflore kod mačaka (posebno u stresnim situacijama). Dokazano je i da poboljšava kvalitet stolice kod mačića.

PODELI SA LJUDIMA KOJE POZNAJEŠ

ShareEmailtwitterFB