Dobrodošlica štenetu

Dobrodošlica štenetu

Dobrodošlica štenetu

Dobrodošlica štenetu

Dobrodošlica štenetu

Dobrodošlica štenetu
October 30, 2018

Dobrodošlica štenetu

Socijalizacija Vašeg šteneta znači pomoći mu da razvije socijalne veštine tako da bude prijateljski raspoložen, miran i da se ne boji novih ljudi, kućnih ljubimaca i okoline. Dobra je ideja da mu pomognete u socijalizaciji u sigurnom okruženju bez stresa, gde se osećaju prijatno pre nego što ih odvedete na neko nepoznato mesto ili mesto s puno ljudi i drugih životinja.

Predstavljanje Vašeg šteneta članovima porodice ili gostima od presudnog je značaja za socijalizaciju. Smanjivanjem straha od stranaca u ranom dobu pomažete doprinosu njegovom razvoju u prijateljski raspoloženog odraslog psa. Prilikom prvog predstavljanja Vašeg šteneta novim ljudima, držite ga za okovratnik i povodac da sprečite skakanje uvis. Dajte naredbu "sedi" i pomozite svom štenetu da sedi. To će pomoći Vašem psu da ostane miran.

Dobrodošlica štenetu

Socijalizacija štenaca uključuje i navikavanje na druge životinje, ali budite oprezni prilikom upoznavanja Vašeg novog šteneta s drugim kućnim ljubimcima. Prilikom upoznavanja starijeg psa s Vašim štenetom, preporučljivo je imati oboje na povodcu.

Ovo ga može sprečiti da skače i znači da imate veću kontrolu ako bilo koji od njih pokaže neočekivano ponašanje. U početku ih ne ostavljajte same. Ako svoje štene upoznajete s mačkom, razmotrite žičana ili mrežasta vratašca na vratima kako bi mačka mogla pobeći.

PODELI SA LJUDIMA KOJE POZNAJEŠ

ShareEmailtwitterFB